Wie ben ik?

Ik ben Janne Hofman (1973),  moeder van twee kinderen (Tom en Saar). Ik heb zo’n 20 jaar in het speciaal onderwijs gewerkt, eerst als leerkracht, daarna in een meer begeleidende rol als Intern begeleider en Ambulant begeleider. In 2010 ben ik gestart met B!uf, in de praktijk werk ik vanuit 3 verschillende rollen: kindertherapeut, reflexintegratie behandelaar en schoolbegeleider.

Toen ik voor de klas stond, werd ik mij er van bewust hoe belangrijk het voor een kind is om goed in zijn vel te zitten, pas dan kan het zich optimaal ontwikkelen. Mede daardoor ben ik de opleiding tot kindertherapeut gaan doen. Tijdens de opleiding heb ik kunnen ervaren dat het ook voor volwassenen belangrijk is om een goede basis te hebben als je verder wilt groeien.

Eenmaal aan het werk in de praktijk, merkte ik dat ik behoefte had aan meer fysieke interventies. In het begin kreeg ik vaak jongens aangemeld en zij haakten op een gegeven moment af bij mijn veelal verbale en cognitieve interventies. Als ik dan meer fysiek aan het werk was met de kinderen, begon de energie meer te stromen. Zo ben ik in aanraking gekomen met reflexintegratie en heb ik op dat gebied verschillende cursussen gedaan (MNRI, RMT, Braingym, The Essential Tool). Lichaam en brein zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden; Bewegen=leren en Leren=bewegen.

In 2016 kwamen de essentiële oliën van Young Living op mijn pad. Deze oliën zijn puur en krachtig en goed in te zetten ter ondersteuning van fysieke, emotionele en spirituele processen. Ik gebruik de oliën zelf en in mijn gezin en in de praktijk staat altijd de diffuser aan met een olie erin. Gerichte inzet van de oliën ter ondersteuning van een begeleidingstraject behoort zeker tot de mogelijkheden.